Αρχείο Ψηφιοποιημένων Περιοδικών

Μόνιμο URI για αυτήν την κοινότηταhttps://beta-pandemos.panteion.gr/handle/123456789/185

Τα περιεχόμενα των περιοδικών που περιλαμβάνονται σε αυτήν την κοινότητα έχουν ψηφιοποιηθεί και δημοσιευθεί κατόπιν εξασφάλισης της απαραίτητης άδειας για την ηλεκτρονική διάθεση του περιεχομένου από τη Βιβλιοθήκη και Υπηρεσία Πληροφόρησης του Παντείου Πανεπιστημίου.

Νέα

Αυτή είναι η κοινότητα από το παλιό σύστημα με ID:cid:19

Περιηγούμαι

Κοινότητες αυτής της Κοινότητας

Τώρα δείχνει 1 - 10 από 18
  • Το περιοδικό Intellectum στοχεύει στην ανάπτυξη του στοχασμού, του προβληματισμού και του διαλόγου που αναπτύσσεται μέσα σ' ένα μεγαλύτερο τμήμα της κοινωνίας και πέρα από τα παραδοσιακά οριοθετημένα ακαδημαϊκά πλαίσια, κινούμενο τόσο στον χώρο των επιστημών όσο και του πολιτισμού. Το Intellectum προτάσσει την κριτική σκέψη για την κατανόηση της πολυσύνθετης πραγματικότητας με εύληπτο, αλλά υψηλού επιπέδου, περιεχόμενο. Θέτει τον άνθρωπο στο κέντρο του στοχασμού και αποτελεί εργαλείο σύλληψης του επιστημονικού και κοινωνικοπολιτικού περιβάλλοντος, αναδεικνύοντας πρωτότυπα θέματα από ποικίλα επιστημονικά πεδία (νομική, κοινωνιολογία, ιστορία, βιολογία, ιατρική, πολιτικές επιστήμες, φιλοσοφία κ.α.). Με τον τρόπο αυτό το Intellectum συμβάλλει στην ανατροφοδότηση της ίδιας της κοινωνίας με την κριτική παρουσίαση σημαντικών θεμάτων.
  • Αθήνα : Έκδοση "Διάλογος & Προοπτική ΕΠΕ" , 1990-1993
  • Εξαμηνιαίο
  • Κύριος στόχους του περιοδικού αποτελεί η δημοσίευση διαφόρων εκδηλώσεων της Ελληνικής Εταιρίας Εγκληματολογίας (συζητήσεων στρογγυλών τραπέζιών, δημοσίων συζητήσεων, διαλέξεων κλπ.), μελετών ελληνικών και αλλοδαπών, βιβλιοπαρουσίασης όσο το δυνατόν πληρέστερης, καθώς και κριτικής πληροφόρησης για ορισμένες νομοθετικές ή δικαστικές λύσεις που αφορούν σοβαρά σημεία του εγκληματολογικού προβληματισμού.
  • Εκδίδεται: Αθήναι: Εκδοτικός Οίκος Ιωάννου Ν. Ζαχαρόπουλου, 1935-1938; Αθήναι: Έκδοσις "Πυρσού" Α. Ε., 1939-1940; Αθήναι: Αργ. Παπαζήσης, 1941Στο τέλος κάθε τεύχους περιέχονται περιλήψεις των άρθρων στα γαλλικά
  • Αθήναι: Αργύρης Παπαζήσης, 1946-1967
  • Το Περιοδικό Λεβιάθαν εκδόθηκε το πρώτο τεύχος το 1988 και το τελευταίο το 1996 που σταμάτησε να εκδίδεται.

Συλλογές αυτής της Κοινότητας

Τώρα δείχνει 1 - 2 από 2
  • Το Αντί ήταν ελληνικό πολιτικό και πολιτιστικό περιοδικό της Αριστεράς, το οποίο κυκλοφορούσε ανά δεκαπενθήμερο από το 1974 έως το 2008. Ιδρυτής, ιδιοκτήτης και διευθυντής του περιοδικού ήταν ο δημοσιογράφος Αντώνης Καρκαγιάννης και ο αρχιτέκτονας Χρήστος Γ. Παπουτσάκης τον Μάιο του 1972, και από το 1974 ο δεύτερος.
  • Με 87 τεύχη στο ενεργητικό του (86 τακτικά και ένα «εκτός σειράς», για την Τιεν Αν Μεν), μετρώντας πολλούς φανατικούς φίλους και όχι λίγους αντιπάλους, την Πρωταπριλιά του 1990 ο «Σχολιαστής» θα αναγγείλει το τέλος της διαδρομής του: «Ο λόγος είναι απλός. Η συνέχιση της έκδοσής του με τα σημερινά δεδομένα θα απέβαινε σε βάρος της ποιότητας και του περιεχομένου του. Απεχθανόμαστε τις εκπτώσεις κάθε είδους».